Strojni tlaki - estrihi

Ko je vse pripravljeno se začne z ulivanjem estriha. Ta mora biti kvaliteten, saj mora prenašati obremenitve ki nastajajo v samem estrihu, kakor tudi obremenitve, ki delujejo na sam plavajoči estrih. Pravimo mu plavajoči estrih, ker se ne dotika sten. Estirh je zaključni sloj pred polaganjem keramike, parketa, laminata, PVC,...

Mešanico betona mešamo v stroju, ki se nato preko cevi transportira v željeni prostor, nato beton poravnamo z letvijo in na koncu strojno zagladimo. Za pripravo betona uporabljamo pesek 0-4, cement in mikrovlakna.

Putzmeister - Stroj za ulivanje strojnih betonskih estrihov

Če imate položeno tlano ogrevanje dodamo še plastifikator. Namenjen je za splošno izboljšanje kvalitete betona. Imate težavo in ne morete čakati da se estrih suši dva meseca. V tem primeru ponudimo tudi razvlaževalec zraka, saj največkrat le tako dosežemo relativno vlažnost zraka v prostoru manjšo od 70%.

Problem rešujemo s hitrosušečim cementom. Postopek je enak razen da je cement drugi. Po 5 dneh lahko polagate keramiko, parekt,....

Izdelava strojnega tlaka - estriha

  • Hitrovezoči ( hitrosušeči ) strojni tlaki
  • Hitrovezoči tlak se izvede, ko želimo polagati parkete in druge končne obloge že po nekaj dneh. Namesto navadnega cementnega veziva uporabimo hitrovezoče cementno vezivo.

© 2014 Aktual Gradnje d.o.o. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe. Izdelava spletnih strani.NA VRH